Roadtrip

For den siste søndagen i Minneapolis ble det planlagt roadtrip. Katie har snakket om Duluth siden jeg kom og har hatt lyst til å ta meg med opp dit. Så i påska planla vi at den 29.04 ble dagen jeg skulle få se Duluth! Og Duluthtur ble det :-)

Duluth er en liten by helt nord i Minnesota. Det er der de har den berømte sjøen sin og alt av gruvevirksomhet de er stolte av. Minnesota ligger jo midt i landet helt på grensa til Canada, så de har jo ikke sjø her. Innsjøer derrimot, TONS! Og helt der oppe i nord ligger den største av de alle, lake superior. Det er også den største av de store innsjøene som tilslutt ender uti den store atlantern! Bare litt sånn undervisning her før bilderaset kommer!

SÅ, etter roadtrip med sambisene og Billy lørdagskvelden var det klart for roadtrip med familien Haeg (minus pappa Haeg)!! Sto opp klokka 6, fikk i oss morgenkaffen og litt klær før vi ble plukka opp klokka 7 og durte oppover. Jeg sovna i bilen og sov godt over halve turen! Plasserer du meg i baksete på en bil tidlig om morgenen kan du nesten banne på at jeg sovner. Framsetet derrimot, nemo problemo!

Vi var vel fremme sånn i 9tia, og da var jeg og morgenkaffeånden min var klare for å ta fatt på dagen! Vi kjørte opp til et utkikkspunkt og dette var det jeg fikk se,

Ja, dette bilde er mye bedre på macen min. Uansett! Jeg hadde sett for meg en sånn middel stor by, mens dette er jo nesten som på størrelse med Øra! Så litt overraska må jeg si jeg ble. Etter å ha snakka med en dude som sto bak informasjonskranken fikk vi vite at et utkikkstårn på det høyeste punktet over Duluth var gitt bort av en norsk konge, så vi måtte jo opp dit å glane å være turister også.TuristKniska forran Enger tower!Brua deres som de er så stolt av. Det er en bru som går opp og ned, alt ettersom størrelsen på båtene som skal under for å inn til industriområdet som ligger bak der.

Når vi sto helt på toppen kunne vi da med andre ord se uttover hele sentrum og alt annet som er verdt å se i Duluth, og plutselig når vi titta uttafor kanten fikk vi øye på dette,

Her er jo hele greia med prom ogsånn så stort, så dette er sikkert en superdupersøt guttebass som har spurt jenta si med på prom. CUTE!!

Så var vi innom et museum med masse greier og båthistorie og der hadde de en oversikt over alle de store innsjøene,Den prikka linja i midten er normalt sjønivå. Så det var litt morsomt å se da vettu!

Etterpå kjørte vi litt lengre nord, til en litt mindre by hvor vi spiste lunsj/middag og vi endte opp i Gooseberry falls for å se på nasjonalparken der oppe i nord, men først hadde vi det litt morsomt på souvenir butikken,

Så gikk vi opp til fossen for å se,Jentene forran fossen,Så bestemte vi oss for at vi hadde vært nok turister for en dag, hoppet i bilen og kjørte hjem. Sov litt på bilen også, til vi stoppet på McDonalds og tausa fikk sin første happy meal! Tror iallefall ikke jeg har spist en happy meal før.

Blitaus,Så plutselig var vi hjemme på campus igjen!

Én kommentar

Hege Anita

16.05.2012 kl.10:01

Nydeligfine fossa.. *sukk*

Skriv en ny kommentar

hits