Redeemer center for life

Redeemer center for life er da praksisen min her i USA. Redeemer er lokalisert i nordMinneapolis. Deler av nordMinneapolis er fattige strøk, så jeg har fått streng beskjed av sambisene om at jeg ikke vil dra opp dit alene. Jeg og Susanne har praksisen vår sammen, så jeg slipper å bekymre meg for det.

Redeemer er en plass hvor de tilbyr leiligheter til hjemløse bla. De har også en plass som heter the living room som er en plass hvor folk kan komme inn å spise litt suppe, lese, få hjelp til å skrive cv og søknad, hjelp til å finne en plass å bo, hjelp til å finne transportmuligheter, låne en telefon, ja, det er igrunn som et sosialkontor bortsett fra at du får gratis mat og alt annet er gratis også da.

Redeemer har også et program for ungdom som heter the bike shop. Her kan unge komme inn å lære seg å bygge en sykkel. Da kan de enten selge den eller beholde den selv etterpå. Dersom de beholder den har de plutselig et transportmiddel.

Det er også et program som går fra vår til høst. Redeemer har en liten jordflekk hvor folk i nabolaget kan få plante frukt og grønnsaker. Dersom de planter og passer på det de har plantet selv er resultatet deres. På den måten får de gratis, fersk frukt og grønnsaker. Hurra!

Rollen min oppi alt dette er jeg igrunn ikke helt sikker på, men jeg og Susanne skal lage en brosjyre med enkle treningstips inni. Grunnen til at vi vil lage det er fordi, som de fleste vet, så er ikke helseforsikring en selvfølge her som det heller er hjemme hos oss i Norge. Fattige mennesker her er rett og slett redd for å gjøre noe litt utenom det vanlige fordi de kan bli skadet og må på sykehus. Og det er DYRT (!!!!!!!).

I fjorhøst hadde Redeemer en spørreundersøkelse om hva som var det største bekymringen i nabolaget og helse kom på førsteplass. Hvordan de skal kunne leve et sunt liv når butikken er langt unna og sunne matvarer er dyre og hvordan de skal holde seg i form uten å skade seg.

Derfor har jeg og Susanne bestemt oss for å bla. lage denne søte, fine brosjyren med noen smarte tips i. Forhåpentligvis blir det en hit!

Noen som lurer på noe jeg ikke har skrevet om, rop ut så skal jeg svare etter beste evne :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits