Mere hjerteskrik

Hjemlengsel.

Jeg trodde ikke jeg kom til å få det så fort, men den har kommet krypende sakte men sikkert. Den var kraftig til stede i jula, men den forsvant. Nå etter jeg har kommet hit til Minneapolis er den tilbake.

Hadde det ikke vært for at jeg hadde vært sammen med Gunhild i jula hadde jeg nok sperret meg inne i et klesskap og blitt der til over nyttår. Vi snakket ikke så mye om det, i frykt for at det skulle bli værre, men vi var i det minste sammen. Det var det som telte!

Etter at jeg kom hit til Minneapolis har det vært mye snakk om hjemlengsel under orientation. Vi har snakket masse om kulturforskjeller, hvordan det er med tidsforskjellen og generelt om at ting er forskjellig her enn hvor vi kommer fra.

Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det at følelsene mine er hjemlengsel. Jeg har bare følt meg sliten og lengtet etter litt vennekos. Etter at vi var å møtte rådgiverne her på Augsburg gikk det opp for meg at jeg har faktisk hjemlengsel. De snakket også masse om følelser rundt det å være så langt hjemmefra, også fikk vi i oppdrag å skrive ned ting som stresset oss og ting som roet oss.

På ting som stresset meg skrev jeg stressa folk, deadlines dersom jeg ikke er ferdig med det som skal være ferdig og mamma.

På ting som roet meg skrev jeg bøker, en varm dusj og mamma.

Selvom mamma kan være en PAIN in the ass noen ganger har hun alltid løsningene jeg trenger. Hun har alltid gode råd og sier alltid de tingene jeg trenger å høre. Uansett. Pappa kan også være en pain in the ass, men har har også den egenskapen at han roer. Så takk gud for at de ikke bare er drygers!

Dette skulle vi såklart si høyt, mens vi satt i en ring. Hei Ingunn, vi sitter i ring i USA også!!

Når vi skulle dra og folk begynte å gå ut kom en av de som jobbet der bort til meg å ga meg en klem og mens hun klemte meg sa hun "Jeg ser at du savner mammaen din. Så du må bare komme hit, akkurat når du vil! Vi er her nesten til alle døgnets tider!" Av en eller annen grunn begynte jeg å grine sånn at jeg ikke greide å snakke. Jeg ble kjempe flau, men dama bare klemte meg hardere og sa at det var heilt greit å gråte. Så jeg gråt. Masse. Og snakket sugen engelsk og forklarte at jeg har vært her snart en måned og at det var tøffere enn jeg trodde å være bort i jula. Selvom det var kjempegodt å se igjen storesøstra mi var det også tøft å være borte fra familie og venner.

Jeg fikk litt servietter for å tørke tårene og streng beskjed om å komme tilbake dersom jeg ville prate eller bare sitte i masasjestolen deres å drikke te eller kakao. Kommer nok til å gjøre det en dag. Kanskje ikke nå, men en dag.

Det som også gjør alt verre er at jeg føler at ingen har tid til meg hjemme lenger. Jeg har flytta, synd for meg. Sånn var det da jeg dro til Namsos også.

Jeg har kjempelyst til å skype, men det er ingen som har tid. De er for opptatt med å være sammen med alle de ser hver eneste dag ellers i uka, eller så skal de vaske klær, eller så skal de se en film de har sett før, eller så ska de ut å kjøre bil, eller så skal de på do. Det er alltid noe som gjør at vi ikke kan skype. Det er aldri tid. Aldri.

Så nå har jeg gitt opp. Og dersom noen spør om vi skal skype sier jeg ja, men jeg tror ikke på de. Og jeg har bare vært her en måned.

Jeg ser fram til at skolen starter da. Så jeg får noe å fylle dagene mine med. Treffe flere mennesker, forhåpentligvis få meg noen venner og ta fatt på det amerikanske livet mitt! Det skal bli utfordrende, morsomt og lærerikt!

Pinned Image

 

6 kommentarer

Hege Anita

15.jan.2012 kl.11:57

Kniskasnuppa!!!! Æ må bære sei d.. Æ syns d e jævli dårlig gjort tå dæm heim her å ikke vilj/ta sæ tia t å skype me dæ! Både bilkjøring, filmsjåing og d aller meste kan utsettes! Makan! Godt at d e nånj som sjer dæ og kan gi dæ en klæm når d trengs iallfall, og massasjestol me kakao kan jær underverker d shu;) Å her kjæm d ein MEGAKLÆM fra mæ og kulemagen min å, i håp om at dan ska bli bittelitt likar iallfall!?:) <3

martineb

15.jan.2012 kl.16:26

gulljentami! vest ikke at du følt det sånn, verken hjemlengsen eller at ingen har tid te dæ. vi har tid te dæ, vi tenke masse på dæ, men tidsforskjelln e jo så stor og det bli liksom sånn at når du har tid, e vi alltid opptatt heim her, men jobb/skole eller andre plana. men æ e her for dæ, huske du? vi skull jo oppdater kværenner på facebook og skype :) har masse å sladder om, og det trur æ du å har! du e jo bestevennen min som æ e så gla i, så du må hold motet opp og ta i mot verden med ett smil! du e kjempe tøff!

vi ska skype en dag, og snakk leng! snakk om alt, vi ska til og med sjå tv ilag bare så vi får følelsen av at du e her, med mæ <3 for æ e der med dæ, i hjerte dett.

det va en fugl som sa at vi skull lat som du va i namsos, for da kom det te å gå bra, så det ska gå bra! og æ telle allerede te du kjem heim, tru mæ! snakke nesten ikke om ainna.

så det her ska vi klar sammen, kniska!

vil bare at du ska vesta at æ savne dæ kjempe my men æ vil at du ska ha det bra, og det veit du:-) I love you <3

Callista the coolest

15.jan.2012 kl.20:38

I translated some of this Niska and I am sorry you are so lonely. We miss you and I am sure you Mom and Dad miss you. I bet Gunhild and the girls will always skype with you. Jason and I will skype with you too but I may flash you my boobs so I am not sure you would want that. :) Keep your head up and have LOTS of fun! xoxo <3

Anniken

16.jan.2012 kl.20:39

E noo itj så lang tidsforskjell da Martine! Får det no te æ å ;-)

Hege Anita

17.jan.2012 kl.09:40

Sv: Gosh, æ hate å tren alein æ å! Egentlig så hate æ sånn trening som e sånn typisk treningsstudiotrening.. Men gi mæ ein handball og etj lag, så ska æ bættere tren liksom:p Haha! E d æ e støgt redd for shu, at d bli for einsformig.. Men æ kan jo varier me d anjere æ har + trilletura og sånn (håpe æ) :) Så æ tru æ må prøv d iallfall, verdt etj forsøk;) Å ætte dæm 30 dagan håpe æ at æ e i så god form og så motivert at vest æ itj trene så får æ dårlig samvittighet, sånn at æ bære mååå fortsett me nåkka..:p

Sunniva Elise

19.jan.2012 kl.00:23

<3 æ vil skype me dæ! sjøl om æ ikke veit helt kåss det fungere da.. æ håpe det går over litt etter litt, og at du klare å kos dæ massemassemasse mens du e der! det e ikke alltid så lett snuppa, men som oftest så årne det sæ etterkvart!!! :) stooooor klem og suss fra mæ :*

Skriv en ny kommentar

hits